CryptoRand
CryptoRand - Sistem integrat de inalta performanta pentru generarea si testarea secventelor de numere aleatoare destinate aplicatiilor criptografice
Motto: "In essence, no cryptography can take place without random bits." (Tom St. Denis)

Secventele de numere aleatoare sunt de o importanta cruciala in criptografie, in practica ele fiind folosite in orice sistem criptografic.

Proiectul CRYPTORAND face parte din categoria proiectelor de cercetare cu caracter teoretic si aplicativ, interdisciplinar, situat la confluenta dintre stiinta calculatoarelor, criptografie, statistica matematica, teoria probabilitatilor, teoria numerelor, electronica, electrotehnica si telecomunicatii.

Obiectivul principal al acestui proiect este studiul si realizarea un sistem integrat de inalta performanta pentru generarea si testarea secventelor de numere aleatoare destinate aplicatiilor criptografice, competitiv cu cele existente la ora actuala pe plan interna?ional, dar mai complet si superior din punct de vedere al performantei.

Pornind de la experienta acumulata in domeniu, si de la experimentele efectuate pe sistemele deja existente, proiectul isi propune elaborarea unui sistem de o complexitate mult superioara celor deja existente, si care sa ofere o performanta superioar? cu peste 100% (pe arhitecturi multi-core).
Copyright © 2007, Alin Suciu. All rights reserved
CryptoRand
CryptoRand